Kinderen pitchen idee voor natuureiland

De kinderen van groep 5/6 van basisschool Het Palet zijn zes weken lang aan het werk geweest met het natuureiland Pampus te Alphen aan den Rijn. Eerst hebben ze het eiland gemeten en gewerkt aan een eerste plan. Vervolgens maakten ze een bustocht naar drie natuurspeelplaatsen. Net een schoolreisje, maar wel met een opdracht: “Kijk goed en ontdek wat je wel of niet op het natuureiland zou willen hebben”. 

Na de busreis moesten de kinderen aan de slag met het maken van maquettes. Met natuurlijke materialen mochten ze hun ideale eiland maken. Met elkaar overleggen wat de kinderen als groep zouden willen realiseren. Samenwerken om een goed eindresultaat te halen en je ideeën uit te werken. Plakken, knippen, verven, blaadjes plukken om van vlierstammetjes bomen te maken, een trekvlot in elkaar zetten. En dan moet je je ook nog voorbereiden op het bezoek van de wethouder Van As om je idee te pitchen. Trots, gespannen en netjes gekleed, en dan maar wachten tot het moment dat hij er dan eindelijk is. Voor alle groepjes nam de heer Van As de tijd. En nu moet het kernteam van het Groen doet Goed project Pampus aan het werk om het definitieve ontwerp te maken, waarbij ze de wensen van de kinderen zeker zullen meenemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s