Alphense kinderambassadeurs van start

Volwassenen die bedenken wat kinderen leuk vinden – in Alphen aan de Rijn is dat verleden tijd. Daar bedenken kinderen het zelf: negen kinderambassadeurs zijn betrokken bij Groen doet goed. De kersverse kinderambassadeurs werden op het Groen doet goed Festival beëdigd door wethouder Kees van Velzen. Hun eerste taak was om op het festival te onderzoeken waar al die volwassenen nou mee bezig zijn, en wat zij daar zelf van vinden. Nu gaan de kinderen in Alphen aan de slag.

Anke van der Leek – Krieger uit Alphen vertelt: “De afgelopen jaren hebben we vooral aanbodgericht gewerkt, nu willen we meer vraaggericht gaan werken. We spelen in op de vraag van kinderen: wat willen zij nu echt? De kinderambassadeurs krijgen twee taken: ze maken andere kinderen enthousiast om ook de natuur in te gaan, en ze denken in een participatietraject mee over wat ze graag zouden willen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s