Natuureiland Pampus, stapsteen naar het buitengebied

Een nieuw project in Alphen aan den Rijn, het natuureiland Pampus, vormt een stapsteen naar de buitengebieden van Alphen aan den Rijn, zoals het Zegerplasgebied. Een buurtinitiatief waarbij de bewoners van de nieuwe wijk “Nieuwe Sloot” samenwerken. Groen doet goed Alphen a/d Rijn organiseert in het komende jaar diverse workshops, die samen als resultaat hebben: een natuurspeeleiland voor de  kinderen uit deze wijk. Een tweede doel is om de bewoners op een leuke manier van de natuur te laten genieten.

DSCN3651.JPG
De gemeente Alphen legde een boomgaard aan. Het zou mooi zijn als de boomgaard wordt onderhouden door de bewoners. Er komt een vlinderidylle met een insectenhotel, volgens advies van de Vlinderstichting. Kinderen maken insectenhotels voor in hun eigen tuin en pissebedpotjes voor in de bomen bij de boomgaard.

Kinderen ontwerpen natuureiland

Basisschool Het Palet maakt het ontwerp voor de inrichting van het natuureiland. Met de kinderen en hun ouders gaan wij voor inspiratie op “schoolreis” naar bestaande natuurspeelplaatsen. Ook gaat Groen doet goed Alphen a/d Rijn op scholen aan de slag met natuurouders. De eerste workshop voor de kinderen heeft al plaatsgevonden. Tijdens het openingsfeest van de wijk gingen de kinderen op zoek naar vogels rondom het eiland en maakten zij zelf rietbootjes, die ze te water hebben gelaten. Een mooie samenwerking tussen de Provincie Zuid Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn, Bezoekerscentrum de Veenweiden en IVN Alphen aan den Rijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s