Ga mee naar buiten in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn staan weer leuke natuuractiviteiten op de planning voor het hele jaar! Tijdens de themamiddagen kunnen kinderen zich lekker buiten uitleven en meer over de natuur ontdekken en de hele meivakantie is er genoeg te doen tijdens de Beleef- en beweegweek. 

De eerste themamiddag in 2016 is op 16 april, met als thema ‘Lente in je bol’. In het speelbos in Bentwoud zijn er die middag veel activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld een soepje van brandnetels brouwen, vogelnestjes maken en nog veel meer leuks. Ook in de meivakantie is er genoeg buiten te doen tijdens de Beleef- en beweegweek. De hele week staan er allerlei leuke activiteiten op het programma: varen over de Nieuwkoopse plassen, een speurtocht, of ga zoeken naar eetbare kruiden en planten en hiervan een lekkere maaltijd koken. Het hele programma vind je hier.

Groen doet Goed
Het programma in Alphen aan den Rijn is gebaseerd op een lijst met activiteiten, die je voor je twaalfde moet doen in het groen. Soms hele simpele dingen als slootje springen, wolken kijken, op je blote voeten door het gras rennen en kriebelbeestjes zoeken. Soms hele spannende dingen als slootje te springen, een koe te aaien, een hut bouwen, in de open lucht slapen, sterren kijken of zelfs vuurtje maken.

Bekijk hier de Alpha Rangers programmafolder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s