Vrijwilligers Groen doet Goed ronden natuurcursus af

Op 17 februari hebben de vrijwilligers van het project Groen doet Goed in Waddinxveen een Natuurcursus van IVN IJssel en Gouwe afgerond. De vrijwilligers die de cursus volgden gaan de buitenschoolse opvang in Waddinxveen ondersteunen bij de uitvoering van natuuractiviteiten.

De deelnemers hebben in de cursus van drie avonden tips en trucs geleerd over het omgaan met kinderen tijdens natuuractiviteiten. Ook is aandacht besteed aan de organisatie van zo’n activiteit en de samenwerking met de pedagogisch medewerker van de buitenschoolse opvang.

Vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet 
Wethouder Kees de Jong was op de laatste cursusavond aanwezig om de complimenten van het college  over te brengen en de vrijwilligers met een presentje in de vorm van een natuurboek te bedanken voor hun inzet. Hij onderstreepte het belang voor kinderen om buiten te spelen en in aanraking te komen met natuur. In tegenstelling tot pakweg 20 jaar geleden is dit geen vanzelfsprekende zaak meer en zal dit steeds meer in georganiseerd verband moeten gebeuren.

Het hele jaar 2016 zijn er door de buitenschoolse opvang natuuractiviteiten gepland, waar de geschoolde vrijwilligers hun medewerking aan gaan verlenen. Iedere maand wordt tenminste één Groen doet Goedactiviteit georganiseerd onder leiding van BSO’s, de gemeente of de Groenalliantie in samenwerking met de enthousiaste vrijwilligers die nu staan de springen om aan de slag te gaan!

Benieuwd welke activiteiten er dit jaar allemaal plaatsvinden in Waddinxveen?  Kijk op www.waddinxveen.nl/groendoetgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s