Bestuurlijke Conferentie Groen doet Goed

Vrijdag 20 november presenteerde Groen doet goed in Blijdorp de resultaten en effecten van het programma. Voor een groot publiek was er een terug- en vooruitblik op Groen doet goed. Wat is er bereikt en hoe gaan we verder?

De dag begon met een welkomstwoord van wethouder Joost Eerdmans. Daarna gaf Hetti Hamersveld namens de provincie Zuid-Holland een terug- en vooruitblik op Groen doet goed.

“Onze droom: Geen kind verlaat de basisschool zonder het Groen doet goed avontuur beleefd te hebben!”.

 Ook Han Weber, Gedeputeerde Staten, sprak in een videoboodschap het publiek toe over zijn betrokkenheid bij het project. In een ander filmpje was te zien hoe kinderen de Groen doet goed activiteiten beleefden. Vervolgens presenteerde Marjolein Kloek de resultaten van haar onderzoek ‘kleurrijk groen: nieuwe doelgroepen’. Zij benadrukte de verschillen in natuurbezoek tussen diverse etnische groepen. Het is belangrijk om niet alle groepen over één kam te scheren. Opvallend in haar presentatie was ook het gebrek aan ‘gekleurde personen’ in natuurtijdschriften en op websites.

Na de pauze volgde een wandeling langs infographics waarop de resultaten van Groen doet goed gepresenteerd werden. Per gemeente waren de resultaten van Groen doet goed in beeld gebracht. Lokale trekkers kregen de kans om hun verhalen te delen. Als laatste presenteerden Rosa Lucassen en Hans Nuiver de lessen van drie jaar Groen doet goed. Wat zijn echte parels van het programma en welke puzzels liggen er nog? Het programma scoort een dikke voldoende en veel betrokken hebben zich er persoonlijk aan verbonden. Maar de vraag is gaan kinderen en ouders erna ook echt meer naar buiten? Klik hier voor de presentatie.

In het filmpje van Groen doet goed is te zien hoe kinderen Groen doet goed beleefd hebben. In het bos spelen en bijvoorbeeld paddenstoelen zoeken zijn activiteiten die kinderen graag ondernemen in de natuur. Voor sommigen was het de eerste keer in de natuur… “Eerst dacht ik dat de natuur saai was, maar nu ik er ben vind ik het eigenlijk best wel leuk”. Klik hier voor het filmpje.

De belangrijkste resultaten van het programma zijn het grote aantal kinderen en ouders dat bereikt is met de activiteiten. Meer dan 29.000 kinderen en meer dan 11.000 ouders en verzorgers hebben de natuur beleefd. In totaal waren er 133 Groen doet goed activiteiten. De activiteiten en locaties worden ook erg goed gewaardeerd, gemiddeld met een 8.1. De rest van de resultaten vind je hier in de infographic.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s