Patiënten gaan met Groen doet goed de natuur in

Het ziekenhuis verlaten met onder je arm een speurtocht, buitenexcursies , zoekkaartjes en een loep om beestjes en insecten te (onder)zoeken. Reinier de Graaf Gasthuis in Delft geeft samen met IVN en NME Delft de kinderen na hun behandeling een ‘Groen doet goed Herstelpakket’ mee. Want door de natuur in te gaan, verloopt het herstelproces sneller.

Natuur(beleving) kan een meetbaar positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden van patiënten, toont wetenschappelijk onderzoek aan. Je ervaart bijvoorbeeld minder stress en pijn en slaapt beter. Daarom starten we samen een proefproject om te ‘vergroenen’, in de eerste plaats voor de jonge patiënten. Naast het natuurbelevingspakket wat elk seizoen verandert, brengen we ook natuuraspecten aan op de balkons op de kinderafdeling. Daphne Teeling van IVN Zuid-Holland: “In de komende periode onderzoeken we hoe we de activiteiten verder kunnen uitbreiden. We zullen in ieder geval een aantal kamers voorzien van afbeeldingen van het lokale groen en er zullen IVN-natuurgidsen van IVN Delft bij de afdeling op bezoek gaan. Zo werken we aan een natuurkoffer voor in het ziekenhuis en mogelijk leggen we ook nog groene plekken rond het ziekenhuis aan.”

Dit project is onderdeel van Groen doet goed Delft, en wordt samengewerkt met IVN, het Reinier de Graaf Gasthuis, De Papaver, het natuur- en milieucentrum van de gemeente Delft, en de Provincie Zuid-Holland. Als de resultaten positief zijn, wordt in de nieuwbouw ook op andere afdelingen groenprojecten gestart.

Bekijk het item van Omroep Max over natuurbeleving in ziekenhuizen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s