Wethouder Eerdmans opent De Stad Uit

Wist je dat je op een steenworp afstand van Rotterdam kunt vlotten bouwen, schapen aaien, appels plukken en vogels spotten? Op donderdagochtend 18 september gaf wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte) het startsein voor de eerste excursie van het project De Stad Uit bij OBS Daltonschool De Margriet.


Op stap met de schaapherder
De leerlingen van groep 8 gingen samen met schaapherder Martin Oosthoek op excursie bij de Ackerdijkse Plassen met de boswachters van Natuurmonumenten. De leerlingen verzamelden zich rond 08.15 uur op het schoolplein. Wethouder Joost Eerdmans kwam op bezoek en ging in gesprek met enkele leerlingen. Ook op het schoolplein was het buitengevoel volop aanwezig met een huifkar en een koe. Een van de leerlingen interviewde wethouder Joost Eerdmans over De Stad Uit. Daarna zwaaide de wethouder de kinderen uit toen ze met de huifkar vertrokken naar hun excursie.

Over De Stad Uit
Het project De Stad Uit biedt excursies voor schoolklassen en kinderen met hun ouders naar het Rotterdams platteland. Hierdoor ervaren kinderen en hun ouders uit stenige wijken weer wat spelen in de natuur is en dit draagt bij aan hun ontwikkeling. Kinderen krijgen een natuurervaring om niet te vergeten zoals struinen door de duinen, sporten, klimmen en klauteren in het bos en slootje springen.

De Stad Uit is de Rotterdamse vertaling van het Groen Doet Goed programma van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid in samenwerking met Provincie Zuid-Holland en de tien steden Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Leiden, Rotterdam, Schiedam, Zoetermeer en Zwijndrecht. De gemeente Rotterdam is opdrachtgever en deels financier van de Stad Uit. De gemeente biedt natuurlessen en het Lekker Fit! programma aan en De Stad Uit koppelt hier een leuke excursie aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s